Frågor och svar

Hur vet jag att jag får ut ett bättre pris om jag använder mig av homestyling?

ATT SÄGA EXAKT vad en homestyling kan göra prismässigt är komplicerat. Min erfarenhet visar att ett stylat hem ger ett mervärde i form av att fler spekulanter kommer till visningarna och att fler spekulanter går in i en budgivning. Det känns som självklart att en städad och iordninggjord produkt – oavsett vad det gäller, genererar ett högre pris.

Om jag renoverar själv innan försäljning, kan ni ge mig tips på färgval m.m.?

ABSOLUT. Det man bör tänka på är att alla människor har olika smak. Det är därför en fördel att välja neutrala material och färger. Den presumtive köparen kommer ändå att vilja sätta sin personliga prägel på bostaden.

Får jag igen den investering som jag lägger på Homestyling?

MIN ERFARENHET visar att Homestyling väldigt många gånger är just en investering. Homestylade bostäder säljs generellt till ett högre pris och oftast snabbare. Detta beroende på att fler kommer till visning och att den attraktiva inredningen lockar många intressenter.

Vad kostar en homestyling inför försäljning?

DET ÄR SVÅRT att beräkna ett snittpris på homestyling av en bostad. Många faktorer påverkar: Är bostaden tom? Hur stor är den? Finns det verandor? Stämmer möblemanget med målgruppen? Hur mycket möbler finns det? Finns det hiss? Det bästa är att boka tid med en inredare som kostnadsfritt kommer till ert hem och därefter skickar er en offert på vad eventuell homestyling kommer att kosta.

Stämmer det att man måste ta ut alla möbler från bostaden och sätta in nytt?

INREDARNA TAR ALLTID TILLVARA på kundens möbler och den känsla och karaktär som bostaden har. Jag hjälper till att rensa undan för att lyfta fram ytor och tillför ibland en del möbler eller rekvisita när behovet finns av stil- eller målgruppsmässiga skäl.

Är homestyling avdragsgillt?

JA. Homestylingtjänsten vid en försäljning är avdragsgill. Enligt Skatteverket är arvode för inredare, konsultation, hyra av möbler och eventuellt hyra av förråd avdragsgillt. Läs mer på www.skatteverket.se

Är det värt att möblera vår tomma lägenhet inför försäljning?

ABSOLUT. Rent generellt så är det svårare att sälja en tom bostad.

Jag får inte min bostad såld. Hjälper Homestyling?

DET KAN FINNAS FLERA ANLEDNINGAR till att bostaden är svårsåld. Bostaden kan vara tom eller övermöblerad eller så kan det vara så att möblerna man har hemma inte vänder sig till rätt målgrupp. En småbarnsfamilj som vill sälja sin 2:a i en storstad har med all säkerhet spekulanter som ännu inte fått barn. Här är det bra att ta ut barnsäng m.m. och kanske iordningställa en arbetsplats istället.

Är det skillnad på homestyling och inredning?

DET ÄR SKILLNAD. Vid en homestyling förbereder man bostaden inför en försäljning för att attrahera så många köpare som möjligt. Homestyling eftersträvar ett luftigt och neutralt hem för att intressenter ska kunna fundera hur de vill ha det, utan att störas av ett alltför personligt hem.

När jag inreder ett hem så vill jag istället skapa ett personligt och behagligt hem som speglar de som bor där. Varje människa är unik.  Vi vill visa vem vi är med vårt hem.

Hur går det till om jag vill anlita er för en homestyling?

JAG BOKAR ETT KOSTNADSFRITT BESÖK där jag gör en uppskattning av den insats som behövs. Det kan vara allt från en enklare styling med befintliga möbler till att måla om och byta ut möbler.

Hur går det till om jag vill ha hjälp att inreda eller styla om vårt trista vardagsrum?

NÄR DET GÄLLER INREDNING AV HEM där beställaren ska bo så börjar jag även där med att boka ett kostnadsfritt besök. Utifrån det besöket går vi sedan vidare och planerar vad ni vill ha gjort och vilka önskemål som finns. Vilken stil ni gillar och hur rummet ska användas, vad ni vill uppnå. Ska ni köpa nya möbler själva eller vill ni att jag sköter det? Kanske åker vi tillsammans, eller så kommer vi med förslag från varsitt håll. Eller så vill ni att jag sköter allt och ger mig fria händer. Det finns alla varianter och jag är lyhörd inför kundens tankar och önskemål eftersom det är ni som ska leva och trivas i ert hem.